Μέρος πρώτο: Συμβουλές για ένα οργανωμένο παιδικό δωμάτιο

Μέρος πρώτο: Συμβουλές για ένα οργανωμένο παιδικό δωμάτιο

1. Κοιτάξτε από το επίπεδο του παιδιού. Κατεβείτε στο ύψος του παιδιού και κοιτάξτε γύρω σας το παιδικό δωμάτιο, συνειδητοποιώντας την προσβασιμότητα του χώρου και των επίπλων για το ίδιο.
2. Συμπεριλάβετε το παιδί στην διαδικασία. Αντιμετωπίστε την οργάνωση του παιδικού δωματίου σαν μια διαδικασία μάθησης. Προσπαθήστε να καταλάβετε τι λειτουργεί στον χώρο και για το παιδί, και τι όχι. Συμβουλέυστε το.
3. Διαχωρίστε και απλουστεύστε. Ξεκινήστε με τα ρούχα. Διαχωρίστε τα ανάλογα με την εποχή και αποφύγετε να τα αποθηκεύετε όλα στην ίδια ντουλάπα. Διαχωρίστε επίσης τα ρούχα που δεν χωρούν πια το παιδί. Για τα μεγαλύτερα παιδιά, χρησιμοποιείστε διάφανα πλαστικά κουτιά τα οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να αποθηκέυσουν προσωπικά αντικείμενα, και αποθηκεύστε τα σε πιο ψηλά σημεία στην ντουλάπα, τα οποία όμως να φτάνουν και τα ίδια.
4. Οργανώστε από κάτω προς τα πάνω. Ακολουθώντας το χαμηλότερο ύψος των παιδιών, ξεκινήστε την οργάνωση του παιδικού δωματίου από κάτω προς τα πάνω. Για παράδειγμα, τα πιο πολυ-χρησιμοποιημένα παιχνίδια μπορούν να αποθηκευτούν στα πιο χαμηλά ντουλάπια ή στο πάτωμα. Αντικείμενα που χρησιμοποιούνται λιγότερο συχνά, μπορούν να αποθηκευτούν σε ψηλότερα σημεία.

Εγγραφή στο newsletter

Μάθετε πρώτοι τα νέα και τις προσφορές μας