Τα Πλεονεκτήματα μιας Μπάλας Καθίσματος

Τα Πλεονεκτήματα μιας Μπάλας Καθίσματος

9 λόγοι για να χρησιμοποιήσετε κι εσείς εργονομική μπάλα καθίσματος, είτε στο σπίτι είτε στο γραφείο!

1. Αναγκάζει το σώμα να κρατήσει τη σωστή στάση σπονδυλικής στήλης. Καθώς μια μπάλα καθίσματος δεν είναι σταθερή, το σώμα πρέπει να καταβάλλει προσπάθεια για να ισορροπήσει. Η σωστή στάση της σπονδυλικής στήλης είναι ο ευκολότερος τρόπος για να επιτευχθεί αυτό. Ως αποτέλεσμα, το σώμα σας θα προσπαθήσει να ευθυγραμμιστεί ανάλογα κρατώντας έτσι τη σωστή στάση σώματος.

2. Σας αναγκάζει να αλλάζετε συχνά στάση σώματος. Μια μπάλα καθίσματος σας αναγκάζει να αλλάζετε στάση συνέχεια για να ισορροπήσετε. Για παράδειγμα, αν στρίψετε κατά 45 μοίρες για να κοιτάξετε το τηλέφωνο το σώμα σας θα αλλάξει τελείως στάση. Έτσι μειώνονται κίνδυνοι που διατρέχουν όταν καθόμαστε πολλές ώρες καθημερινά.

3. Άσκηση όποτε την θελήσετε. Ένα ακόμη πλεονέκτημα του να χρησιμοποιείτε μπάλα καθίσματος αντί για μια κοινή καρέκλα είναι ότι μπορείτε να κάνετε σύντομες ασκήσεις όποτε το θελήσετε. Από διατάσεις μέχρι ασκήσεις ενδυνάμωσης, η μπάλα καθίσματος θα δώσει άλλη διάσταση στον άλλοτε χαμένο χρόνο αναμονής στη δουλειά ή στο γραφείο στο σπίτι.

4. Βελτιώνετε την ισορροπία σας. Καθώς θα κάθεστε σε μια επιφάνεια όπου θα είναι απαραίτητο να κρατάτε ισορροπία ένα μεγάλο κομμάτι της μέρας, θα βελτιώσετε την ισορροπία αλλά και τον τρόπο και χρόνο που ανταποκρίνονται οι μύες σας, κάτι που θα συνειδητοποιήσετε στην καθημερινότητά σας.

5. Ζηλευτοί κοιλιακοί. Το σώμα σας χρησιμοποιεί κυρίως τους κοιλιακούς μύες όταν υπάρχουν αλλαγές στην ισορροπία του. Μπορεί να μην ακούγεται σαν σημαντική άσκηση, αλλά σκεφτείτε τον χρόνο που περνάτε στο γραφείο ή καθισμένοι στο σπίτι.

6. Βελτιώνει το κυκλοφορικό σύστημα. Η χρήση μιας μπάλας καθίσματος βοηθάει ώστε το αίμα να κυκλοφορεί σε όλο το σώμα. Αντιθέτως, μια κοινή καρέκλα μειώνει την κυκλοφορία σε ορισμένα μέρη του σώματος μετά από πολύωρη χρήση.

7. Περισσότερη ενέργεια. Έρευνες έχουν δείξει ότι περνώντας πολύ χρόνο ακίνητοι στο ίδιο σημείο μας κάνει να αισθανόμαστε πιο κουρασμένοι από ότι όταν είμαστε δραστήριοι. Χρησιμοποιώντας μια μπάλα καθίσματος αντί για μια κοινή καρέκλα θα έχετε ενέργεια καθ'όλη τη διάρκεια της μέρας.

8. Κάψτε εως 350 θερμίδες ημερισίως. Περισσότερη κίνηση κατά τη διάρκεια της ημέρας ισοδυναμεί με περισσότερες καμένες θερμίδες. Μπορεί να μην κάψετε τόσες, αλλά σίγουρα θα σας βοηθήσει στη διατήρηση της φόρμας σας.

9. Έχει πλάκα!

Δοκιμάστε κι εσείς να βελτιώσετε την υγεία σας χρησιμοποιώντας μια εργονομική μπάλα καθίσματος. Εδώ θα βρείτε μπάλες για όλη την οικογένεια και όλα τα γούστα!

Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας για τη χρήση μπάλας καθίσματος εάν έχετε μυοσκελετικά προβλήματα.

                                           

 

http://www.gearfire.net/10-reasons-to-use-an-exercise-ball-as-your-chair/

Εγγραφή στο newsletter

Μάθετε πρώτοι τα νέα και τις προσφορές μας